среда, 16. мај 2018.

До сада 15.000 захтева за вртиће

За нешто више од 7.500 слободних места у београдским вртићима од почетка конкурса до данас је стигло око 15.000 захтева, изјавио је данас секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Он је рекао да конкурс траје до краја ове недеље, али да прелиминарне листе уписане деце, које ће изаћи 11. јуна, нису крај уписног процеса.

– Закон нам даје могућност да тамо где је могуће одобримо 20 одсто додатних места, а осим тога Град Београд наставља да отвара нова места у вртићима, а настављамо и сарадњу са приватним вртићима – рекао је Гак за ТВ „Прва”.

Он је поручио да је конкурс дочекан са претходном листом чекања за вртиће од око 3.500 деце, што је било смањење са прошлогодишњих 10.000, те да је циљ да се она додатно смањује током године са свим активним пројектима града у овом ресору.

На питање да ли београдским вртићима недостаје васпитача, Гак је поручио да је са просечном долазношћу деце од око 63 одсто, број васпитача за сада довољан, али да ће се, уколико се покаже неопходним, размишљати и о додатном запошљавању.

Конкурс за место у београдским вртићима почео је 7. маја и трајаће до 18. маја.