петак, 18. мај 2018.

Никодијевић: Кошарка се вратила својој кући

Београд је спреман да угости најбоље кошаркашке тимове који ће се борити за европски трон, очекујемо велики број туриста, пуну арену, добру атмосферу и прелепу слику која ће из Београда отићи у свет, рекао је председник Скупштине града Никола Никодијевић.

Он је за ТВ „Прва”  нагласио да ће готово 15 хиљада страних гостију посетити овај финални турнир, а већ јуче су почели да стижу први чартер летови.

– Очекујемо готово 90 чартера у року од два дана који ће превести навијаче. Туркиш ерлајнс који има велики број летова ка Београду прешао је на превоз са највећим авионима како би превезао што већи број гостију. Дефинитивно највећи број гостију долази из Истанбула и највећу подршку у Арени имаће Фенербахче, после њих Жалгирис, који долази са заиста бројном делегацијом – рекао је Никодијевић.

Он је додао да је нарочито важно да су сви смештајни капацитети у Београду попуњени.  

– Нама заиста овај турнир много значи. Седамнаест година наш град је покушавао и чекао. Ми смо успели, годину и по дана смо се припремали и сада бројимо последње сате пред почетак турнира. Слика из Арене иде у више од 200 земаља света, у Београд су већ стигле или ће у току дана стићи највеће кошаркашке легенде Евролиге, НБА лиге, читав кошаркашки свет сада је у Београду. Кошарка се вратила својој кући јер је настала у Београду и Србији – рекао је председник Скупштине града, додајући да је симболично фан зона на Калемегдану, месту где се родила југословенска, српска и европска кошарка.

Према његовим речима, људи из Евролиге су веома задовољни начином на који је организован турнир и како смо у кратком периоду опремили Арену. Како је додао, сада већ постоје озбиљни разговори да се финални турнир организује чешће у нашем граду. 

Он је пожелео свим тимовима да се тобро проведу у Београду, фер и спортску игру и да победи најбољи, мада ће он као фудбалски навијач који не мења клуб навијати за Реал.