петак, 18. мај 2018.

Синиша Мали о Фајнал фору: Цео свет вечерас гледа у Београд

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да ће цео свет вечерас гледати у Београд и навијати, те да је све спремно за полуфиналне утакмице кошаркашког такмичења Евролиге „Фајнал Фор 2018”. Он је нагласио и да у Београд стижу високе званице из земаља чији су клубови учесници такмичења, што доказује колико је важно што је Београд домаћин „Фајнал фора”.

Синиша Мали, који је и председник Организационог одбора овог такмичења, навео је да је у Београд стигло више од 15.000 навијача и љубитеља кошарке из целог света.

– Само из Турске је дошло више од 8.000 навијача, а из Литваније 3.000. Према информацијама које имамо, уколико турски клуб уђе у финале, доћи ће још 8.000 њихових навијача. Сви хотелски капацитети су попуњени, на улицама се чују страни језици, ресторани су препуни туриста. „Фајнал фор” се осећа на сваком кораку у граду – рекао је градоначелник.

Он је најавио да ће, осим доласка председнице Литваније, која је синоћ допутовала, у Београд доћи и премијер те земље, као и пет министара Владе Шпаније уколико се Реал Мадрид нађе у финалу, што довољно говори о значају „Фајнал фора”.

– Управо због тога смо се толико борили за ово такмичење. Сигуран сам да ће све проћи у најбољем реду. Месецима смо се припремали и нема сумње да ће Београд данас и за дане викенда показати зашто је постао незаобилазна туристичка дестинација – навео је Синиша Мали.