петак, 18. мај 2018.

Никодијевић: У свет иде најлепша слика Београда

Утакмицом између Фенербахчеа и Жалгириса вечерас је у „Штарк арени” почео Фајнал-фор, а председник Скупштине града Никола Никодијевић је пред сам почетак меча подсетио да је Београд прошао ригорозне контроле и задовољио стандарде елитног европског такмичења. Он је најавио да ће српска престоница у годинама које су пред нама сигурно поново озбиљно конкурисати за организацију Фајнал-фора. 

Никодијевић је рекао да је „Штарк арена” опремљена најсавременијом опремом и открио да су се челници Евролиге интересовали за могућност поновног одржавања завршног турнира у Београду.

– Прошли смо изузетно захтеван протокол Евролиге, која је презадовољна начином на који је турнир организован, посебно што се тиче временских рокова. Наш град је чекао 17 година да добије организацију овог турнира и сигурно је да се тако дуг период више неће поновити – рекао је Никодијевић. 

Он је апострофирао туристички и финансијски аспект организације турнира, рекавши да је Београд спремно угостио више од 15.000 навијача. Према његовим речима, најбројнији су гости из Турске, док су иза њих по бројности навијачи Жалгириса. 

– То је најбољи начин да се пошаље лепа и позитивна слика у свет. Град је организацијом Фајнал-фора направио апсолутан погодак – додао је Никодијевић. 

Од 21 сат састају се ЦСКА Москва и Реал Мадрид. Финале и утакмица за треће место на програму су у недељу.