субота, 19. мај 2018.

Младеновић: Кошарка уједињује људе

Заменик градоначелника Андреја Младеновић обратио се данас на отварању Кошаркашког европског првенства српске дијаспоре које се одржава у Београду од 18. до 21. маја.  

Поздрављајући такмичаре, Младеновић је подсетио да је Београд ових дана престоница европске кошарке, јер је домаћин Фајнал фора. 

– Кошарка спаја и уједињује људе из свих делова света. Београд је препун сјајних кошаркаша и навијача, на шта смо веома поносни и због тога што је кошарка много дала нашој земљи и главном граду. Бројни светски и европски турнири и првенства су одржани овде, а велики су и успеси наших кошаркаша у свету, као и наше репрезентације и клубова – рекао је Младеновић. 

Он је изразио уверење да ће и овај турнир који на леп начин окупља наше спортисте из дијаспоре бити успешан и пожелео им да уживају у Београду.

Спортски центар „Мастер” у Земуну окупио је наше спортисте из више европских земаља, а првенство дијаспоре организује се 22. пут. Београд је први пут домаћин овог такмичења, на шта им је заменик градоначелника захвалио у име Града Београда и свих љубитеља кошарке. 

Технички организатор је Спортско удружење АСТ „Спортс клуб – Београд”, уз свесрдну подршку Спортског удружења кошаркашких ветерана Београда. Намера читаве манифестације јесте да Београд буде кошаркашко место окупљања наших људи из расејања.