субота, 19. мај 2018.

Никодијевић: Организација „Фајнал фора” прави потез за Београд

Председник Скупштине града Београда обишао је данас фан зону „Фајнал фора” на Калемегдану и том приликом истакао да је велик број туриста, који су пристигли у Београд, још једна потврда да је организација турнира била прави потез. 

–Требало би наравно истаћи и чињеницу да су навијачи клубова учесника већ трећи дан у Београду, а да није било ни најмањег инцидента. Слика која је синоћ из „Штарк арене” отишла у више од 200 земаља најбоља је могућа промоција Београда и нешто што нема цену. Београдска економија ће од „Фајнал фора” приходовати између 18 и 20 милиона евра. Ресторани, кафићи и тржни центри су пуни, а смештај је готово немогуће наћи. То довољно говори о економском аспекту организације завршног турнира кошаркашке Евролиге – рекао је Никодијевић.

Он је додао да овај догађај није само спортски и економски, већ има и политичку димензију.

– Сада када су познати финалисти, очекујемо долазак великог броја званица из Турске и Шпаније. Надам се да ће и последњи такмичарски дан проћи у најбољем реду, као и да ће сви гости нашег града Београд напустити задовољни – истакао је Никодијевић.

Он је посебно назначио да је наш циљ да што пре поново добијемо организацију „Фајнал фора”.