недеља, 20. мај 2018.

Младеновић поздравио учеснике свечаности „Колективно венчање”

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић поздравио је данас учеснике свечаности „Колективно венчање”, која је по традицији одржана на платоу испред Старог двора.

Младеновић, уједно и председник Организационог одбора манифестације, том приликом је младенцима који су данас изговорили судбоносно „да” пожелео много среће у даљем заједничком животу.

 – Ми смо изузетно поносни на ову манифестацију, на двадесет година „Колективног венчања”. Ниједан град у свету нема овакву манифестацију. Оно што је најважнија порука колективног венчања јесте да је породица основ нашег друштва и да морамо да је чувамо и да је негујемо. Данас је један својеврстан и посебан празник породице и брака. Честитам младенцима у име Града Београда и свих Београђана – рекао је Младеновић.

Он им је пожелео пуно успеха у браку, пуно среће, здравља, деце, да уживају у заједничком животу, поштују једни друге и додао да се нада да ће им овај дан заувек остати у сећању.

Град Београд подржава ову манифестацију управо отварањем двора, пружањем домаћинства и свега онога што је најважније за тај свечани чин. 

Колективно венчање одржано је двадесети пут под покровитељством Скупштине града, а венчање су ове године обавили матичари Општине Палилула.

Прво колективно венчање одржано је 1999. године за време НАТО бомбардовања, као својеврсна порука младима да љубав може да победи све. Од тада се одржава једном годишње, увек у мају.