недеља, 20. мај 2018.

Весић и Миличковић решавају проблеме грађана Раковице

Градски менаџер Горан Весић и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић разговарали су данас са грађанима насеља Кнежевац у општини Раковица, што је, како је навео градски менаџер, пракса у последњих неколико година јер је то најбољи начин да се проблеми решавају.

Ово насеље, истакао је Весић, има много проблема, на првом месту због нелегалне градње која постоји деценијама и која је умногоме оптеретила постојећу инфраструктуру. У Кнежевцу су недавно сређена два  дечја игралишта, паркинг места и асфалтиране су бројне улице, а последња у низу је шест стотина метара дуга деоница у Улици првобораца, која повезује Кнежевац и Видиковац.

– Кнежевац може да се похвали тиме да га ова власт није заборавила. У наредном периоду акценат ће бити стављен на легализацију, канализацију, паркинг места, игралишта, на шта су се грађани највише пожалили. Неки проблеми су решиви лакше, за неке треба времена, али је најважније да се разговара. Не постоји ни најмање место у Београду где бар нешто нисмо урадили – истакао је Весић.

У решавање проблема, нарочито легализације у овом крају, укључиће се општина, па је већ договорен састанак са надлежнима из Градске управе.

Пројекат канализације урађен је за део насеља, па се очекује да ће посредством Дирекције за грађевинско земљиште и ови радови почети од јула, док се за другу фазу радова тренутно израђује пројекат. Град ће помоћи и у постављању растера за паркирање, што ће обезбедити додатна паркинг места која градњом објеката нису била планирана.

Линија БГ воза житељима овог насеља омогућава да стигну до Прокопа за мање од двадесет минута, што је такође од изузетног значаја за Кнежевчане, додао је Весић.

– Када будемо дошли следећи пут, моћи ћемо с поносом да кажемо да смо решили још неке проблеме, до момента када их безмало више неће бити. Основни циљ је да свако у свом насељу има већи комфор живота, те да у целости Београд постане боље место за живот  – нагласио је Весић.

Догађају су присуствовали градски секретар за легализацију Немања Стајић, директори „Београд-пута” и БВК Иван Тејић и Драган Ђорђевић, представници „Зеленила" и „Чистоће", као и председник општине Раковица Владан Коцић са сарадницима.