понедељак, 21. мај 2018.

Никодијевић: Београд превазишао сва очекивања организације Фајнал фора

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић оценио је да је Град Београд презадовољан организацијом Фајнал фора и да су превазиђења сва очекивања.

– Био је ово сјајан спортски викенд у Београду, са више од петнаест хиљада гостију и без било каквог инцидента. Београд се представио у најбољем могућем светлу, а сви гости, који су имали прилику да поделе своје искуство, одушевљени су нашим гостопримством, нивоом безбедности и самом организацијом турнира. Управо је то најбоља слика коју смо послали у свет – рекао је Никодијевић.

Београдска економија ће приходовати између 18 и 20 милиона евра, додао је Никодијевић, и најавио да су у току разговори око поновне кандидатуре нашег главног града за завршни турнир Евролиге.

Никола Никодијевић предао је организацију наредног Фајнал фора представницима Виторије и том приликом им пожелео сву срећу и једнако успешну организацију.

Председник Скупштине града на крају је честитао победнику, али и свим учесницима на фер-плеју и бриљантној кошарци.  

У финалној утакмици у „Штарк арени” кошаркаши Реал Мадрида победили су синоћ екипу Фенербахчеа, док су кошаркаши Жалгириса освојили треће место, пошто су победили московски ЦСКА.

 

Насловна фотографија: Рамиро Гонзалес, председник региона Алава, Никола Никодијевић, председник Скупштине Града Београда, Горка Уртаран, градоначелник Виторије, Бинген Зупириа, заменик за културу у Управи Баскије.