среда, 23. мај 2018.

Дружење са малишанима и донација школи „Антон Скала”

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић, у друштву селекторке женске кошаркашке репрезентације Србије Марине Маљковић и представника компаније „Лукоил Србија”, посетила је данас Основну школу за децу са посебним потребама „Антон Скала”, уручила донацију школи и дружила се са децом.

Ирена Вујовић је истакла да је циљ општине да деца из свих основних школа на Савском венцу имају што квалитетније услове за учење и правилан развој.

– Школи „Антон Скала” данас смо обезбедили инверзиони тренажер који је био потребан за наставу физичког васпитања – истакла је Ирена Вујовић и захвалила Марини Маљковић на издвојеном времену за дружење са ђацима, као и друштвено одговорној компанији „Лукоил Србија”, која је донирала новчана средства за набавку Монтесори материјала.

Она је додала да Покрет за женску кошарку „Марина Маљковић”, у сарадњи са општином, успешно спроводи бесплатну школу кошарке за девојчице на Савском венцу, те да ће та сарадња бити настављена, као и са компанијом „Лукоил Србија”, која је увек спремна да подржи акције попут ове данас.

Марина Маљковић одржала је показну вежбу кошарке и уручила поклоне у виду спортске опреме, чему су се малишани највише обрадовали.

– Желимо да мотивишемо децу да се посвете здравом начину живота и спорту. Спортским језиком речено, ово је велика заједничка победа за све нас који смо се укључили у акцију – нагласила је Марина Маљковић.

Настас Михајловић, из компаније „Лукоил Србија”, изразио је задовољство због доприноса побољшању квалитета наставе у школи „Антон Скала” и додао да „Лукоил” дуги низ година подржава сличне активности.

Директорка школе Наташа Селић Станковић захвалила је на „часу пријатељства” и том приликом уручила захвалнице Ирени Вујовић, Марини Маљковић и представницима компаније „Лукоил Србија”.