четвртак, 24. мај 2018.

Град збринуо 70 интерно расељених лица

Јавни позив за подношење пријава интерно расељених лица којима је неопходна помоћ при куповини сеоске куће са окућницом објавио је Секретаријат за социјалну заштиту 20. фебруара 2018. године, док су пријаве трајале до 22. марта. У складу са наведеним конкурсом, Секретаријат за социјалну заштиту објавио је 21. маја коначну листу корисника помоћи и на тај начин збринуо 17 породица, односно 70 интерно расељених лица.

Град је за наведену намену одобрио средства у износу од 1.330.000 динара по породичном домаћинству корисника, односно 22.610.000 динара за свих 17 сеоских кућа са окућницом.

– Град Београд и Секретаријат за социјалну заштиту спроводе бројне активности везане за интеграцију и побољшање животних услова избеглица, интерно расељених лица и социјално угроженех категорија становништва. Секретаријат за социјалну заштиту Града Београда збринуо је у периоду од 2014. до 2018. године укупно 193 породице интерно расељених лица, а у оквиру Регионалног стамбеног програма, који се реализује од 2015. године, обухваћено је укупно 925 породица избеглих лица – рекла је секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Секретаријат за социјалну заштиту је реализацијом текућих пројеката у мају збринуо још 31 породицу интерно расељених лица, и то три породице из неформалних центара куповином сеоских кућа са окућницом и 28 породица доделом пакета грађевинског материјала и столарије. У циљу унапређења положаја и квалитета живота грађана града Београда, Секретаријат за социјалну заштиту ће наставити да расписивањем јавних конкурса остварује интензивну сарадњу са цивилним сектором, који је у могућности да брзо и ефикасно постигне додатне резултате у области социјалне заштите.