четвртак, 24. мај 2018.

Синиша Мали: Од насеља Бусије смо направили боље и лепше место за живот

Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је данас литургији и ломљењу славског колача у Цркви светих првих словенских апостола Ћирила и Методија у Бусијама, поводом црквене и славе тог земунског насеља. 

Он је изразио задовољство јер се први пут нашао у улози кума славе, и захвалио се протојереју Милораду Нишкићу што му је указао ту част. 

–Велика ми је част што сам данас у Бусијама кум на црквеној слави, где живи много часних и поштених људи. Заједно смо много тога урадили у протекле четири године. Асфалтирано је око 60 улица, док нова школа и вртић треба да почну са радом 1. септембра – најавио је Мали. 

Он је подсетио да је до сада око 600 деце из Бусија сваки дан ишло у школу или вртић у Батајницу, али и друга удаљенија насеља. 

–Ово је пример одговорне политике коју смо спроводили у протекле четири године, када смо водили рачуна да се квалитет живота у нашем граду уједначи, без обзира да ли људе живе на Теразијама или Бусијама, а ово насеље је управо пример да смо у томе успели – истакао је градоначелник и захвалио се челницима Општине Земун на сарадњи. 

Догађају је присуствовао и заменик председника Општине Земун Дамир Ковачевић који је подсетио да је у насељу данас - где је не тако давно била ливада - више од 90 одсто улица асфалтирано, с пратећом инфраструктуром. 

Он је указао да је подигнута црква, као и да нова школа чека отварање у септембру, а све као резултат добре сарадње њених грађана, општине Земун и градске власти. 

Вечерњем Богослужењу и резању славског колача у Цркви Ћирила и Методија у Бусијама присуствовао је епископ сремски Василије који је одржао беседу, као и велики број мештана.