петак, 25. мај 2018.

Потписан споразум за развој филмске и креативне индустрије

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић присуствовао је данас у Санкт Петербургу потписивању Споразума о сарадњи који су, на маргинама Економског форума, потписали министар енергетике и рударства Републике Србије Александар Антић, представник Руског извозног центра Андреј Слепњов, представник руске продуцентске куће „Киноданз” Виктор Демисјук и продуцентска кућа „Архангел”, испред које је споразум потписао наш глумца и успешни предузетник Милош Биковић.


Драгомир Петронијевић већ неколико дана борави у Русији у оквиру овог великог интернационалног форума у Санкт Петербургу и том приликом је изразио захвалност како министру Антићу тако и Милошу Биковићу на важном споразуму који ће пружити велику шансу за запошљавање младих људи. 


–    Министар Антић је у име Владе Републике Србије потписао важан споразум о сарадњи  који предвиђа могућност отварања студија у Београду где би било запослено око 150 младих и креативних људи који би својим радом и креативношћу развијали филмску индустрију, а притом би остали у нашој земљи. Имамо велику шансу да даљим потписивањем уговора развијамо креативну индустрију Београда односно Србије. Поред радних места, од изузетне је важности што овај и слични кораци указују на чињеницу убрзаног развоја и примене иновација у филмској и креативној индустрији у којима и наш град али и земља могу да буду лидери у будућности – истакао је Петронијевић.


Милош Биковић се након потписивања захвалио Влади Републике Србије на подршци. 


–    Изградња једног оваквог студија  је од великог значаја  за културу а посебно киноматографију. Изградња студија је од изузетне важности јер дугорочно подиже  ниво киноматографије, отвара простор за нова радна места, али и подиже ниво примене технологије у производњи.  Захваљујем се и Граду Београду односно члану Градског већа Драгомиру Петронијевићу који је данас присуствовао потписивању. Овај корак је важан за Београд јер ће га уцртати на светску мапу у производњи филмова.  Ово је први корак, надам се да ћемо врло брзо доћи до потписивања уговора и изградње студија – казао је Биковић.