уторак, 12. јун 2018.

Бесповратна средства за подстицај предузетништва

Градски секретар за привреду Милинко Величковић потписао је данас уговоре о додели финансијских средстава за подршку развоја предузетништва у 2018. Како је након потписивања прецизирао за Беоинфо, ове године опредељено је двадесет милиона динара, која су након јавног конкурса и на основу ранг-листе расподељена 21 привредном субјекту. 

– Субвенције за микро и мала предузећа значе много како корисницима тако и Граду Београду јер ће се само на основу овог конкурса самозапослити 21 особа. Конкурс се спроводи у оквиру Локалног акционог плана за запошљавање Града Београда, кроз директну подршку микро и малим привредним субјектима и предузетницима за проширење сопствених капацитета, чиме се стварају услови за запошљавање незапослених лица и то са пуним радним временом са евиденције Националне службе за запошљавање. У крајњој инстанци, ово је још један од подстицаја развоју привреде Београда – истакао је Величковић.

Средства по кориснику износе највише милион динара без ПДВ-а и бесповратна су. Како су прецизирали предузетници, новац ће наменски искористити за набавку неопходне опреме и машина, изражавајући овом приликом велику захвалност Секретаријату за привреду. 

Милинко Величковић је на крају искрено честитао предузетницима и пожелео им успеха у даљем раду. Он је позвао и остале предузетнике са територије Београда да прате конкурсе овог секретаријата јер је ово само једна у низу субвенција намењених њима.