четвртак, 14. јун 2018.

Јавни позиви за остваривање права коришћења и за доказивање права пречег закупа пољопривредног земљишта у државној својини на територији Београда

Комисија за израду Предлога годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града Београда за 2018. и 2019. годину расписaла је данас јавни позив којим обавештава школе, факултете, институте и правна лица у државној својини регистрована за послове у области шумарства да доставе потребну документацију ради остваривања коришћења пољопривредног земљишта у државној својини на територији Београда за 2019. годину, без плаћања накнаде. Рок је 31. октобар  2018. године.

Прецизније, образовним установама (школe, стручнe пољопривреднe службe и социјалнe установe) може се дати на коришћење површина пољопривредног земљишта у државној својини која је примерена делатности којом се баве, а највише до сто хектара. Високообразовне установе (факултети и научни институти чији је оснивач држава и установe за извршење кривичних санкција) могу добити на коришћење површину пољопривредног земљишта у државној својини која је примерена делатности којом се баве, највише до хиљаду хектара. Јавни позив се расписује у складу са Законом о пољопривредном земљишту и Правилником о условима и поступку давања у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини. 

Образац захтева може се преузети сваког радног дана од 8 до 15 часова у просторијама Секретаријата за привреду Градске управе Града Београда, Београд, Улица краљице Марије број 1/XVII, канцеларија 1710 или са интернет-презентације Града Београда www.beograd.rs. Додатне информације се могу добити на број телефона 011/715-7341 и 715-7389. Више детаља око потребне документације може се наћи у рубрици „Градски огласи, конкурси и тендери” на званичном сајту Града Београда. 

Комисија је расписала и јавни позив свим физичким и правним лицима којим обавештава власнике система за наводњавање, одводњавање, рибњака, пољопривредног објекта, стакленика, пластеника и вишегодишњих засада (воћњака и винограда који су у роду) на пољопривредном земљишту у државној својини и који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу најмање три године и власнике домаћих животиња, који су и власници односно закупци објеката за гајење тих животиња на територији јединице локалне самоуправе на којој се право пречег закупа остварује, који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу најмање једну годину, да доставе потребну документацију ради доказивања права пречег закупа на пољопривредном земљишту у државној својини на територији града Београда за 2019. годину. 

Рок је такође до 31. октобра 2018. године, с тим што су сва лица која су заинтересована за остваривање права пречег закупа по основу пољопривредне инфраструктуре дужна да благовремено, а најкасније до 1. септембра 2018. године, поднесу Захтев за излазак Републичке пољопривредне инспекције, односно да за остваривање права пречег закупа по основу сточарства поднесу Захтев за излазак Републичке ветеринарске инспекције најкасније до 1. септембра 2018. године.

Образац захтева може се преузети сваког радног дана од 8 до 15 часова у Секретаријату за привреду Градске управе Града Београда, Београд, Улица краљице Марије, број 1, XVII спрат, канцеларија 1710 или са сајта www.beograd.rs, где се и налазе детаљи овог позива. 

Контакт особе за све информације у вези са овим јавним позивом су: Драгана Степановић, телефон: 715-7341 mail:dragana.stepanovic@beograd.gov.rs и Душан Марчетић, телефон: 715-7389, mail:dusan.marcetic@beograd.gov.rs.