четвртак, 14. јун 2018.

Радојичић: Наставља се акција „Беби паркинг место” – донације важне за здравствене установе

Градоначелник Београда Зоран Радојичић и заменик градоначелника Горан Весић присуствовали су данас уручењу донације „Паркинг сервиса” за три породилишта у Београду. Уговоре о донацији медицинске опреме потписали су директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић, в.д. директора ГАК „Народни фронт” Жељко Миковић, директор Клинике за гинекологију и акушерство КЦС Александар Стефановић и в.д. директора КБЦ „Звездара” Петар Сворцан.

Новац за донацију обезбеђен је акцијом „Беби паркинг место” Јавног предузећа  „Паркинг сервиса” која је покренута 2017. године у близини три београдска породилишта. Средствима добијеним плаћањем паркирања на овим посебно обележеним местима обезбеђена је медицинска опрема.

Градоначелник Радојичић рекао је новинарима у ГАК „Народни фронт” да је донација вредна 2,5 милиона динара, те да је „Паркинг сервис” на друштвено одговоран начин определио новац и купио нешто од опреме за три гинеколошке клинике. „Народни фронт” је добио сонду за ултразвучни апарат, Гинеколошка клиника при КЦС је добила два стола за полуинтензивну негу, а породилиште на Зевздари је добило покретну лампу за операциону салу.

– Наставићемо ове акције јер се показало да је иницијатива одлична. У наредном периоду ћемо определити још нека места и ову донацију повећати. Договорићемо се која ће то места бити и при којим установама у зависности од позиције и зоне. Донације су веома важне за функционисање здравствених установа. Ја ћу се као градоначелник бавити и другим стварима, али сигурно ћу и даље имати у фокусу здравствени систем и са министром Лончарoм ћу дати свој максимум у унапређењу здравственог система у Београду – нагласио је Радојичић.

Андрија Чупковић рекао је да је „Паркинг сервис” као друштвено одговорно предузеће са руководством града договорило да у наредном периоду уради велику анализу зонираног подручја, како би се помогло и осталим здравственим установама. 

– Осим ђачког паркинг места, увели смо и беби паркинг место пре годину дана, тиме показујемо да нам је безбедност малишана у саобраћају веома важна, а то ћемо радити и у наредном периоду – навео је Чупковић.

В.д. директора ГАК „Народни фронт” Жељко Миковић рекао је да је овом донацијом решен један проблем, те да је добијена нова 4D сонда, чијa је цена око 900.000 динара. 

– Ми смо у последњих десет година сонду коју смо имали потпуно потрошили радећи на 100.000 прегледа. Она годишње уради око 9.000 прегледа, то су прегледи компликованих трудноћа, прегледи жена са туморима, дакле сонда која нама решава суштинска и најважнија питања. Обнављањем ове опреме поново смо у могућности да то радимо квалитетно и како треба – објаснио је Миковић.