петак, 15. јун 2018.

Весић: Решавају се проблеми настали због обилних падавина

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је данас да су обилне падавине направиле проблеме који се решавају на следећим локацијама – Вишњићка, Улица Војводе Влаховића, искључење ка Нишу на делу аутопута после Аутокоманде, Војислава Илића и део уз стадион „Раковица”. 

–  „Београдски водовод и канлизација” све проблеме решава са девет екипа канализације и пет екипа водовода, које имају шест специјализованих возила и више комбинованих радних машина, камиона и пумпи. Било је проблема и на линијама јавног превоза и то на линији 3 и линијама уз локације Аутокоманда, стадион „Раковица” и Војислава Илића. Саобраћај је сада нормализован, а прекиди су били од 10 минута до 30 минута. Екипе „Чистоће” су такође на терену и чисте се сливници од растреситог материјала који је киша спрала, док екипе водопривредних предузећа прате стање каналске мреже. Падавине се очекују и наредних дана, а тренутно је на снази наранџасти метеоаларм за делове Београда – истакао је Весић.

Он је апеловао на суграђане да очекују падавине и наредних дана, те да се адекватно припреме и понашају одговорно, посебно да учесници у саобраћају прилагоде брзину кретања условима пута и клизавим коловозима. 

Градилишта је потребно обезбедити и оградити растресити материјал и ровове, како би се избегло спирање материјала, излазак шута на коловоз или зачепљење сливника кишне канализације. Екипе „Градске чистоће” и путарска предузећа започеле су ангажман како на уклањању растреситог материјала тако и на санацији евентуалних оштећења насталих у бујицама посебно на стрмим улицама. Позивају се и грађани да пријаве евентуалне проблеме посредством „Беокома”.  

Град је у непрестаној комуникацији и са саобраћајном полицијом, како би се што брже и ефикасније деловало.