недеља, 17. јун 2018.

Радојичић: Туризам убрзава развој, али и чува дух Београда

Туризам је најбрже растућа привредна грана у Београду и тај ресурс ћемо сигурно у наредном периоду додатно унапређивати. Ту шансу експлоатишемо на прави начин и важно је да туристи по доласку у Београд осете гостопримство и позитивну енергију, рекао је градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Гостујући на Телевизији „Пинк” у емисији „Жикина шареница”, која је снимана у подножју Авалског торња, градоначелник је подсетио да је током последњих година у Београду забележен велики пораст броја туриста, страних туриста, као и број ноћења.

– У истом периоду значајно је увећан број хотела, са око 60 на више од 100. Примера ради, у време одржавања Фајнал фора Евролиге, када је у град стигло више од 20.000 људи, било је практично немогуће пронаћи смештај. Све то говори да град Београд на прави начин користи своје ресурсе и капацитете. Годинама су у Европи доминирали градови попут Париза и Лондона, потом Прага или Беча, док је сада Београд модерна дестинација – рекао је Радојичић.

Он је додао да у одређеним деловима света постоји својеврсна емотивна хладноћа због чега је наше традиционално гостопримство право благо.

– Наш циљ је да се туристи радо враћају у Београд. Авала је велики туристички потенцијал Београда и у наредном периоду ћемо сигурно додатно унапредити садржаје и довршити посао око прилазних путева. Највеће богатство које град има, када је туризам у питању, управо су Београђани и препознатљив дух нашег града. Лепа реч и леп гест на које туристи наилазе представљају основ грађења нашег имиџа – закључио је Радојичић.