понедељак, 18. јун 2018.

Одржан петнаести Београдски ноћни маркет

Петнаести Београдски ноћни маркет под слоганом „БНМ код Цветка” одржан је на пијаци „Звездара”. Како су саопштиле „Градске пијаце”, окупило се више од сто излагача, међу којима шампиони пијаца, дизајнери, занатлије и угоститељи. 

Сви посетиоци имали су прилику да уживају у наступу бенда „Gitarien Groove System”, кao и у музичким хитовима, по избору ди-џеја Бркатог.

ЈКП „Градске пијаце” припремиле су прегршт поклона у виду цегера, мајица и осталог промотивног материјала. Као и увек, највише пажње привукло је фотографисање у посебно дизајнираном раму у облику срца. Најбољи кулинарски специјалитети и пића допринели су да пролећна ноћ на пијаци буде дефинитивно другачија од свих осталих.

Пијаца „Звездара” дочекала је своје госте потпуно преуређена. У претходном периоду пијачни плато је асфалтиран, све пијачне тезге замењене новим, постављена је опрема за заштиту закупаца и робе од атмосферских прилика и уграђени су рефлектори који у вечерњим сатима обасјавају пијацу у разним бојама.

Овом популарном манифестацијом организатори ЈКП „Градске пијаце” и „Redesign” д.о.о. промовишу значај здраве хране, потребу очувања традиције, историје и домаће кухиње, а све вeћи број и реакције посетилаца говоре да се ова манифестација заслужено налази на туристичкој мапи Београда.