понедељак, 18. јун 2018.

Град Београд помаже талентоване основце

Заменица председника градског парламента Андреа Радуловић најавила је данас да ће Фондација за младе таленте града Београда од ове године помагати и таленте из београдских основних школа, с обзиром да су досад на конкурсу углавном били обухваћени ученици средњих школа. 

Она је, гостујући на тв „Студио Б” са Стефаном Николићем, учеником седмог разреда Основне школе „Стефан Немања” и освајачем прве награде на државном такмичењу у рецитовању, истакла да у престоници има велики број талентованих основаца којима Град жели да помогне. 

Такође је најавила да ће на јесен бити организован Фестивал младих талената у сарадњи са истоименом фондацијом и Градом Београдом, а на којој ће модератор управи бити млади и успешни рецитатор Стефан Николић. 

Једногласном одлуком Скупштине града, 2015. године је основана Фондација за младе таленте града Београда, а која је почела званично са радом 1. јануара 2016, подсетила је Радуловић.  

–До сада су успешно спроведена два конкурса путем кога je 118 младих талената из Београда добилo средства за куповину музичких инструмената, за одлазак на такмичења или друга усавршавања – прецизирала је Радуловић. 

Она је закључила да старосна граница за будуће конкурсе Фонда за младе таленте остаје 30 година.