среда, 20. јун 2018.

Градоначелник Радојичић разговарао са амбасадором САД

Градоначелник Београда Зоран Радојичић примио је данас у Старом двору амбасадора Сједињених Америчких Држава у Републици Србији Кајла Скaта.

Амбасадор Кајл Скaт честитао je Зорану Радојичићу на избору за градоначелника Београда и истакао досадашњу добру сарадњу Амбасаде САД са Градом Београдом на многим пројектима које су заједнички организовали Амбасада САД и Град Београд. Градоначелник Радојичић уверио је амбасадора Ската да ће сарадња бити настављена на обострано задовољство и у корист свих Београђана.

Током разговора домаћин и гост разменили су мишљења о развоју Београда и оценили да ће пројекат „Београд на води” променити лице града. Заједнички је оцењено да се Београд мења набоље, као и да је конкретан доказ за то број туриста који је из године у годину све већи, укључујући и добру посету гостију из САД. Градоначелник Радојичић изразио је спремност да чује сваку добру иницијативу рекавши да себе на месту градоначелника пре свега види као човека спремног на компромис, док је амбасадор Скат указао да себе сматра Београђанином и неким ко је спреман да помогне напредак града. 

Током разговора, домаћин и гост похвалили су сарадњу и добре односе Сједињених Америчких Држава и Републике Србије и изразили наду да ће они бити даље унапређивани.