четвртак, 21. јун 2018.

Младеновић: Мештани насеља Баљевац прикључени на новоизграђену водоводну мрежу

Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић посетили су данас домаћинство породице Китић у насељу Баљевац које је прикључено на новизграђену водоводну мрежу у овом делу општине Обреновац. Изградњом овог цевовода обезбеђена је питка вода за тридесет домаћинстава.

Младеновић је изразио задовољство што данас у Баљевцу може да се користи вода из водовода након радова који су трајали мање од 90 дана.

– У насељу Баљевац више од 30 кућа је добило воду и везу са водоводом. То смо обећавали последње четири године, а сада то и реализујемо. Полако слажемо мозаик да свако насеље и сваки део града добије воду за пиће и канализацију. Општина Обреновац је много тога урадила, припремила терен и створила услове како бисмо изградили водовод и канализацију. Примарну мрежу у дужини од 700 метара смо урадили у протекла три месеца и више од два километра секундарне водоводне мреже. Настављамо ка Убу, где ће пет места бити повезано са градским водоводом – објаснио је Младеновић.

Према његовим речима, ако постоји путна инфраструктура, водоводна и канализациона мрежа, јавна расвета, градски превоз, може се рећи да се стварају подједнаки услови живота у сваком делу Београда.

– Направили смо десетогодишњи план за водовод и канализацију и свако повезивање на мрежу је мали камен у великом мозаику. Идемо ка томе да сви делови Београда буду покривени водоводном и канлизационом мрежом – нагласио је Младеновић.

Чучковић је рекао да је Баљевац добио воду и пут који то насеље повезује са Дражевцем, те даље са Обреновцем и Ибарском магистралом.

– Обећали смо да ћемо у наредне четири године села ка Убу, а то су Вукићевица, Дрен, Орашац, Пироман, Бровић и Љубинић, повезати са водоводом. Почећемо са тим радовима на великом водоводу, промера фи 600, који креће ка селима из центра Обреновца, од аутобуске станице. Радови ће бити започети у наредних неколико седмица и то ће бити почетак реализације четворогодишњег плана. Да бисмо дошли 25 километара од центра Обреновца до последње куће, радићемо сваког дана – истакао је Чучковић и додао да све то раде заједно Општина Обреновац, Град Београд и Влада Републике Србије.

Директор ЈКП „Водовод и канализација Обреновац” Бранко Матић рекао је да је пројекат који је сада завршен у Баљевцу започет у марту, те да је вредност радова 7,8 милиона динара. 

– Осим радова у Баљевцу, имамо још једно отворено градилиште у насељу Конатице, где је урађено 2,6 километара секундарне мреже која ће снабдевати више од 30 домаћинстава водом за пиће – навео је Матић.