петак, 22. јун 2018.

Предстоји третирање амброзије на шездесет хектара у граду

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић рекао је данас да се сузбијању амброзије на територији Београда приступа систематски на основу донетог програма који усваја Скупштина Града Београда. У сарадњи са суграђанима шири се база података.

– Прошле године мониторинг и мапирање урађени су на површини од око сто хектара, а на око тридесет хектара хемијским средствима амброзија је уништена. Ове године територија је дуплирана, а очекује се да програм буде усвојен на наредној седници градске скупштине, тако да предстоји третирање амброзије на око шездесет хектара. Буџетска средства предвиђена за то износе око тридесет милиона динара. Највећи проблем, нажалост, јесте на неуређеним, махом приватним поседима, где екипама није дозвољен приступ – истакао је Младеновић, гостујући на ТВ „Хепи”.  

Он је подсетио да је амброзија изазивач алергија, те да се код људи највише одражава на респираторне органе и кожу због чега је важно њено сузбијање. Младеновић је позвао грађане да помогну граду у овом, за здравље људи веома важном послу.