петак, 22. јун 2018.

Градоначелник одржао први радни састанак са директорима „Чистоће” и „Зеленила”

Градоначелник Београда Зоран Радојичић састао се данас у Старом двору са директорима ЈКП „Зеленило – Београд” и ЈКП „Градска чистоћа” Слободаном Станојевићем и Мирославом Богдановићем. Радојичић је истакао да је са директорима поменутих предузећа договорио детаљну анализу тренутног стања, након чега ће, уколико буде потребе, бити направљени конкретни кораци по питању унапређења рада „Чистоће” и „Зеленила”. 

Градоначелник је рекао да током првих недеља на новој функцији пролази кроз фазу упознавања са функционисањем система, као и да му је било веома драго да од Станојевића и Богдановића чује виђење тренутног стања у граду и јавним предузећима на чијим се челима налазе.

– Данас сам имао први радни састанак са директорима ЈКП „Градска чистоћа” и ЈКП „Зеленило – Београд”. Током наредних дана сигурно ће бити урађене додатне анализе, након чега ћемо направити концепт и план даљег развоја. Договорили смо се да ћемо једном недељно обилазити три случајно изабране локације, како бисмо се на терену уверили да ли би евентуално требало да се направе извесне промене. Радујем се тим акцијама јер сам сигуран да „Чистоћа” и „Зеленило” раде одлично посао, а тамо где буде било простора да се њихова делатност додатно унапреди, то ће сигурно бити урађено – нагласио је Радојичић.

Према његовим речима, чистоћа нашег града, али и квалитет и број зелених површина представљају категорије на чији квалитет не утичу само јавна предузећа која се баве тим делатностима већ и грађани чија је помоћ код оваквих питања неопходна.

– Акценат је тренутно на анализама и обиласцима, али ће након тога уследити и процена да ли је потребно издвајати средства за нова улагања у инфраструктуру једног или другог предузећа – закључио је Радојичић.

Директор „Зеленила” Слободан Станојевић рекао је да је разговор са градоначелником веома важан јер простор за унапређење увек постоји.

– Београд је у претходне четири године урадио фантастичан посао на унапређењу стања јавних зелених површина. Похвале због тога добијамо са свих страна, нарочито из региона и сигурно је да ћемо наставити да радимо свој посао најбоље што можемо – рекао је Станојевић.

Први човек „Чистоће” Мирослав Богдановић потврдио је да је на данашњем састанку урађен својеврстан пресек тренутног стања.

– Кренућемо са обиласцима које је поменуо и градоначелник, а то је начин на који ћемо утврдити да ли у Београду постоји шанса за додатно унапређивање наше делатности – рекао је Богдановић.