петак, 22. јун 2018.

Седница Скупштине града заказана за 26. јун

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић заказао је за уторак, 26. јун, трећу седницу новог сазива Скупштине града.

На дневном реду седнице наћи ће се предлози планова и измене и допуне планова генералне и детаљне регулације за делове општина Обреновац, Нови Београд, Земун, Сурчин, Вождовац, Звездара, Раковица, Младеновац и Лазаревац, као и Предлог одлуке за израду плана генералне регулације шинских система у Београду, са елементима детаљне разраде за прву фазу прве линије метро система. Одлучиваће се још и о изради седам планова детаљне регулације за делове Савског венца, Палилуле, Чукарице, Новог Београда и Земуна.  

Пред одборницима ће се наћи и Извештај о степену реализације Програма уређивања и доделе грађевинског земљишта за 2017. годину, репрограм и услови отписа дела доспелог дуга по основу накнаде за уређивање грађевинског земљишта, као и утврђивање доприноса за уређивање грађевинског земљишта. 

На дневном реду је и допуна Одлуке о начину поступања са непокретностима које су у јавној својини града, односно на којима Град Београд има посебна својинска овлашћења, као и измене и допуне одлука о правима и услугама социјалне заштите и о комуналном реду. Одборници ће одлучивати и о праву на накнаду дела трошкова боравка деце у предшколској установи, чији је оснивач друго правно или физичко лице за радну 2018/2019. годину. 

Скупштина града ће се изјаснити и о предлогу одлуке о минималној висини износа текућег одржавања заједничких делова зграда, висини износа накнаде у случају принудно постављеног професионалног управника и минималној висини износа на име трошкова инвестиционог одржавања заједничких делова зграде, а биће поднет и Извештај о реализацији програма спровођења мера техничке заштите објеката утврђених за културно добро и објеката у оквиру просторних културно-историјских целина на територији Београда.

На дневном реду седнице наћи ће се и предлог да пасаж на Старом граду добије назив по чувеном глумцу српског порекла Карлу Малдену, предлог програма „Амброзија као здравствени ризик – мониторинг и сузбијање амброзије са неуређених површина на територији града” за 2018. годину, као и извештаји о раду Градског правобранилаштва, Заштитника грађана, Канцеларије за младе и Савета за здравље за 2017. годину.

Почетак седнице заказан је за 10 часова.