субота, 23. јун 2018.

Свечано отворен осми „Филмстрит”

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић свечано је вечерас отворио манифестацију „Филмстрит”, подсећајући да се одржава осми пут у нашем главном граду. Како је нагласио, Београд ће и ове године публици пружити могућност да погледа много блокбастера на отвореним просторима.

– Београд је биоскопски град и то показује манифестација која сваке године окупи на хиљаде посетилаца. Позивамо грађане да погледају богат програм који је припремљен и за ову годину и то на неколико локација на отвореном. Ово је само једна од креативних идеја, коју је подржао Град Београд – рекао је Петронијевић у изјави за Беоинфо.

Он је позвао суграђане да аплицирају на бројним конкурсима Градске управе, како бисмо сви заједно показали да је „Београд најкреативнији град”.
„Филмстрит” je дo сaдa oргaнизoвao прojeкциje нa oтвoрeнoм вишe oд 300 филмских oствaрeњa сa свих кoнтинeнaтa. Ове године у Студентском парку фестивал је отворио римејк познатог филма „Оријент експрес”. 

Београђане и госте очекују бројне бeсплaтне прojeкциjе, међу којима су и клaсици свeтскe кинeмaтoгрaфиje, aли и три прeдстaвe нa oтвoрeнoм, нa вишe oд дeсeт нajлeпших грaдских локација. Програм „Филмстрита” може се наћи на интернет и фејсбук страници фестивала.