понедељак, 9. јул 2018.

Београд је град позоришта

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић приредио је вечерас у Старом двору коктел за учеснике Светског конгреса Међународне федерације за позоришна истраживања који се одржава у нашем главном граду до 13. јула. Он је том приликом истакао да је Београд увек био град отвореног срца и да су у њему добродошли сви добронамерни људи.

– Надам се да ће вам боравак у Београду остати у лепом сећању и да ћете се вратити, као што се то стотинама година догађа људима који га посећују. То је његова посебна вредност. Београд је, такође, и град позоришта и уметности, а ових дана захваљујући вама, позориште ће постати главна тема у нашем граду – рекао је Младеновић.

Помоћник градоначелника је захвалио Факултету драмских уметности, који је омогућио да Београд добије организацију конгреса, а нарочито професорки Ивани Вујић на великом личном ангажману. 

Тема овогодишњег светског конгреса, који је окупио више од хиљаду учесника, јесте „Позориште и миграција – позориште, нација и идентитет између миграција и не-кретања”.