четвртак, 12. јул 2018.

Весић: У Вранићу уложено у путеве скоро сто милиона динара

Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас пуштању у саобраћај дела новоизграђене Улице посавских партизана у Вранићу која ће, када буде у потпуности завршена, спојити Вранић и Мељак са Великом Моштаницом. 

– Овде је урађено шест километара Улице посавских партизана и на тај начин смо живот људи који овде живе учинили бољим. Идуће недеље настављамо још три километра, укупно ће бити девет километара и на тај начин ћемо спојити Вранић и Мељак са Великом Моштаницом, што значи да ће пут изаћи на магистралу. До сада су људи пешачили четири километра до магистрале, а сада ће бити повезани путем. Чим будемо завршили ова три километра, пустићемо минибус линију тако да ће мештани имати аутобус који ће пролазити поред њихових кућа – рекао је Весић и додао да је ово раније био помоћни земљани пут који је користила војска и који је зими био скоро неупотребљив.

Он је додао да је то управо права политика града која има за циљ да се уради све како би живот грађана био лакши и лепши. 

– Разлика у квалитету живота ових људи је стварно велика. Када су у питању путеви, само у Вранић смо у последњих неколико година уложили скоро сто милиона динара, а то смо урадили и у другим приградским насељима. Посебно смо поносни на то јер су ти делови града били потпуно запостављени, а људи који ту живе су такође Београђани који нису имали основне услове за живот – рекао је заменик градоначелника и истакао да му је зато посебно драго када се овако нешто уради јер није реч о реконструкцији пута, већ о потпуно новој улици.

Весић је нагласио да грађани овог дела града са великим задовољством могу да кажу да им је данас боље. 

– То је зато што слушамо грађане, а ово је доказ да заједно општина, град и република могу да раде добре ствари – рекао је Весић.
Председник општине Барајево Слободан Адамовић овом приликом захвалио је Граду Београду што је помогао општини Барајево да живот грађана ове општине учини бољим и квалитетнијим.

Догађају су присуствовали директор ЈП „Путеви Београда” Славиша Живковић, чланови Општинског већа Барајева и велики број мештана.