четвртак, 12. јул 2018.

Недеља промоције Београда и Србије у Братислави и Мартину

После успешне промоције Београда и Србије у Братислави, промотивне активности Туристичке организације Београда на словачком тржишту су настављене у граду Мартину, у Жилинској регији, на позив нашег конзулата у том граду, саопштавају из Туристичке организације Београда.

У сарадњи са нашим конзулатом организована је прес-конференција на којој су говорили амбасадор Републике Србије, проф. др Момчило Бабић, почасни конзул града Мартина, др Мојмир Врлик и, у име Туристичке организације Београда, Љиљана Алајбеговић. 

У присуству великог броја представника туристичке привреде и медија из Жилине, представљени су Београд и Србија као туристичке дестинације за словачке туристе. Гости су показали велико интересовање за посету нашој земљи. У циљу бољег упознавања са нашом туристичком понудом, у септембру ће бити организовано и студијско путовање.  

Програм промоције настављен је на главном градском тргу наступом Балетске школе „Лујо Давичо” и изложбом уметника из Ковачице који је привукао велику пажњу житеља и туриста града Мартина.

Током пословних промотивних активности у Словачкој обављени су пословни разговори са представницима туристичке индустрије ове земље, који ће у наредном периоду уврстити Београд и Србију у своје редовне програме за словачке туристе.