петак, 13. јул 2018.

Весић: Нови булевар у Београду на води смањиће гужве и улепшати град

Булевар Вудроа Вилсона који ниче поред стамбеног комплекса Београда на води биће дугачак два километара, имаће шест саобраћајних трака, пешачку и бициклистичку  стазу и биће повезан са Булеваром војводе Мишића, Карађорђевом и Савском, казао је заменик градоначелника Горан Весић у Београдској хроници РТС-а. 

– Булевар Вудроа Вилсона биће повезан са Булеваром Живојина Мишића тако што ће се аутомобилима улазити на кружни ток код Сајма, а завршаваће се код садашње аутобуске станице и тако повезати и са Карађорђевом. Биће паралелан са Савском улицом и потпуно ће растеретити овај део града – рекао је Горан Весић.

Он је истакао да ће тротоари бити поплочани гранитним плочама са зеленим површинама и клупама за одмор, да је уграђена ЛЕД расвета, изведене су неопходне инсталације, изграђени систем за заливање и кишна канализација. Булевар ће бити повезан и са улицама којима предстоји реконструкција. 

– Биће реконструисана комплетна Карађорђева, продужене Херцеговачка,  Травничка и изграђена нова улица, која ће повезати Карађорђеву од Бранковог моста до садашње аутобуске станице, за коју се надамо да ће понети име Луке Ћеловића који је највише изградио Савамалу између два рата. Биће урађен централни парк и то ће бити највећи парк у Београду са два хектара, модеран и уређен по свим светским стандардима – истакао је заменик градоначелника.

Булевар Вудроа Вилсона добио је свој назив у част некадашњег председника САД који је у време Првог светског рата, 1918. године, прогласио Видовдан Српским даном у Америци.