петак, 13. јул 2018.

Градоначелник посетио Научно-технолошки парк на Звездари

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас, у друштву члана Градског већа Драгомира Петронијевића, Научно-технолошки парк на Звездари. Радојичић је том приликом поручио да је НТ парк веома значајна институција која би требало да представља ослонац наше земље у настојањима да задржи младе људе у Србији.

Градоначелник је истакао да се по први пут налази у Научно-теххнолошком парку на Звездари и изразио задовољство због напретка ове институције и резултата који су све бољи из године у годину.

– Имали смо прилику да упознамо студенте који данас овде завршавају четвородневни камп, током којег су могли да стекну знања из предузетништва која ће им умногоме олакшати посао ако једног дана одлуче да се окушају у приватном бизнису. Млади људи овде имају идеалне услове за развијање својих идеја и научних пројеката, а они најбољи налазе пут до тржишта. Квалитетан рад Научно-технолошког парка и компанија које се овде налазе од велике је важности не само за град Београд већ и за читаву земљу – рекао је Радојичић.

Градоначелник је приликом посете обишао и неколико компанија које послују из НТ парка и том приликом се упознао са иновативним пројектима од којих су неки, попут „паметне рукавице” за слепе и слабовиде, награђени на такмичењу за најбољу бизнис идеју.

Он је додао да Научно-технолошки парк даје шансу младим људима да се додатно усавршавају, да конкретизују своје идеје, јер, како је рекао, у крајњој инстанци читаво друштво има корист од тога.

Имамо читав низ идеја како да проширимо капацитете Научно-технолошког парка, како бисмо у научно-истраживачке пројекте укључили још већи број младих људи. Изузетно ми је драго што сам данас имао прилику да посетим ову институцију и радујем се свакој новој идеји која ће овде заживети у будућности – закључио је Радојичић.