понедељак, 16. јул 2018.

Градоначелник Зоран Радојичић отворио Међународну студентску недељу у Београду

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић свечано је данас у Старом двору отворио 12. Међународну студентску недељу у Београду (International Student Week in Belgrade). Пожелевши гостима добродошлицу, градоначелник је истакао да је Београд град велике енергије, те да се у његов дух посетиоци заљубљују.

– Разлог за то је у највећој мери због тога што је Београд универзитетски центар. Млади људи долазе из различитих крајева Србије с великим надама и сновима, а наш циљ је да ту енергију претворимо у шансе и могућности. Дубоко верујем да ће млади, паметни и иновативни људи, попут вас, променити наш свет набоље – рекао је Радојичић.

Он је студентима поручио да прикупљају знања, искуства и вештине и да буду искрени према себи.

– Ако сте свесни својих слабости, можете и да константно радите на превазилажењу личних и друштвених ограничења. Унапређивање себе је најтежи, али и најинспиративнији задатак пред вама. Истовремено, то је и пут ка успеху – навео је градоначелник.

Он је студентима пожелео да се забаве учећи и да поделе искуства о Београду када се врате кући. 

Татјана Цветковски, представница Министарства просвете, науке и технолошког развоја, рекла је да је овај фестивал веома важан јер има дугу традицију. Он окупља студенте из читавог света, различитог порекла, због чега министарство подржава манифестацију.

– На фестивалу млади људи имају прилику да склопе нова пријатељства и дискутују о различитим темама износећи различита мишљења. Он окупља и повезује не само учеснике у радионицама већ и јавност за коју су многи догађаји отворени. Фестивал подстиче међукултуралну комуникацију и координацију – рекла је Татјана Цветковски.

Догађају су присуствовали и представница Кровне организације младих Србије Олга Девић, представници Међународне студентске недеље у Београду Наталија Стојиљковић и Владимир Живановић.

Међународна студентска недеља, која се одржава од 15. до 23. јула, ове године окупља преко 300 студената из целог света, како би разменили искуства, знања и дружили се са вршњацима различитих култура.