четвртак, 19. јул 2018.

Исламскa заједницa Србије је важан део историје и културе Београда

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић и заменик градоначелника Горан Весић посетили су данас седиште Исламске заједнице Србије у Београду на позив муфтије београдског Мустафе Јусуфспахића. Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић  рекао је да Град данашњом посетом жели да покаже да се поносимо Исламском заједницом Србије, која је део нашег града, наше историје и културе.

– Београд је отворен за решавање свих питања са Исламском заједницом, у духу толеранције и уз поштовање обостраног интереса – истакао је Никодијевић.

Заменик градоначелника Горан Весић захвалио jе муфтији Мустафи Јусуфспахићу на предлогу да се обележи место где су у одбрани Београда 1915. године страдали војници мухамеданског батаљона Српске војске.

– Ови хероји, који су своје животе дали да Београд буде слободан, заслужују да буду упамћени довека – рекао је Весић и додао да су српски муслимани вековима делили исту судбину са осталим грађанима Србије и да ће тако бити и убудуће. 

– Зато је важно да овај догађај буде део званичне прославе сто година од ослобођења Београда у Првом светском рату – нагласио је Горан Весић.

Договорено је да Град Београд подржи прославу 150 година Исламске заједнице у Србији, која се одржава ове године.