четвртак, 19. јул 2018.

Бесплатни музички и забавни програми на отвореном

 Грађани и гости Београда моћи ће у петак и суботу да уживају у неколико занимљивих музичких и забавних програма на отвореном који су бесплатни.
Како је саопштено из Туристичке организације Београда, музички програм на Цветном тргу се наставља. Овог петка, посетиоци ће уживати у репертоару Оркестра за хитне поправке расположења који ће извести бројне популарне нумере „од бибапа до рока“. Програм почиње у 19.30 часова.

 Заинтересовани ће моћи да уживају и у забавном програму наших познатих глумаца који ће их кроз песму, игру, анегдоте, приче и скечеве, на аутентичан и хумористички начин вратити у време боемске Скадарлије. Програм почиње у 19 часова, на Платоу испред Скадарлијске чесме, и одвијаће се дуж читаве Скадарске улице. Учествују Милан Милосављевић у улози Бранислава Нушића, Милан Тубић у улози Ђуре Јакшића, Душица Новаковић у улози Жанке Стокић и Љиљана Јакшић у улози Скадарлијске даме. Глумац Бојан Хлишч ће у улози скадарлијског добошара читати Кодекс о понашању у Скадарлији, док ће оркестар заједно са глумицом Јеленом Мит извести неколико музичких нумера које су биле најслушаније у време између два „велика рата“ у Београду.

У оквиру актуелног културно забавног програма „Лето на Косанчићу” Туристичка организација Београда наставља да организује бесплатне туристичке туре обиласка Косанчићевог венца, једног од најстаријих делова Београда. Ове суботе, од 18 часова, посетиоци ће имати прилике да у пратњи професионалног туристичког водича обиђу бројне знаменитости, споменике културе и друга места од значаја за нашу историју и културу која се налазе на простору ове историјске амбијенталне целине: Конак књегиње Љубице, Саборну цркву, Патријаршију, најстарију кафану у Београду, кућу Мике Аласа, кућу Оље Ивањицки, место некадашње библиотеке и многе друге. Биће приче и о месту где је сниман чувени филм „Маратонци трче почасни круг“ који је обележио домаћу кинематографију. Полазак је на углу улица Краља Петра и Косанчићев венац. Пријаве на fdjakovic@tob.rs

Од 19 часова следи музички програм у извођењу Оркестра за хитне поправке расположења, када посетиоци могу уживати у одабраним нумерама интернационалне популарне музике.