петак, 20. јул 2018.

Весић: Равномерно развијамо све делове Београда

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је пијацу у Рипњу, која је након реконструкције целог простора добила шест расхладних витрина са 12 продајних места и 59 нових пијачних тезги. Обиласку пијаце присуствовали су и помоћник градоначелника Александар Марковић, члан Градског већа Милош Дангубић и председник општине Вождовац Александар Савић.

Весић је истакао да је Рипањ једно од највећих насеља на територији града које је у прошлости дуго било запостављено, а што је нова градска власт покушала да исправи током протекле четири године.

–    Реконструкција ове пијаце радила се од 5. марта до почетка јуна и у њу је уложено око 20 милиона динара. Радови нису у потпуности завршени, следеће недеље почеће лицитација за тезге, ту су и расхладне витрине, а у наредној фази урадиће се и реконструкција млечне хале. На тај овај начин ова пијаца не само да не заостаје, већ је и у много бољем стању него неке у центру града. То јасно показује нашу намеру да равномерно развијамо све делове града и да сви грађани Београда имају исте услове живота – казао је Весић.

Заменик градоначелника казао је да је уверен да становници Рипња могу да потврде да је данас стање у овом насељу много боље него 2014. године.

–    Заједничким радом учинићемо да 2022. године стање буде много боље него данас. Рипањ очекују реконструкција дома културе, дома здравља, амбуланте „Минел” и читав низ других пројеката, Реконструкција пијаце било је такође једно од наших обећања и данас можемо рећи да је у Вождовац током протекле четири године уложено више него двадесетак година пре тога. Наставићемо да решавамо проблеме заједно са општином Вождовац и грађанима који ће својим иницијативама кандидовати пројекте који су за њих важни – истакао је Горан Весић.

Председник општине Вождовац Александар Савић истакао је да су општина и Град Београд у последње четири године у Рипањ уложиле знатна средства.

–    Много улица смо асфалтирали, реконструисали смо и оградили све школе, изградили нови дом здравља у Прњавору и реализовали много других  пројеката. Општина је аплицирала за средства за реконструкцију дома здравља у центру Рипња, Влада Србије их је одобрила, пројекат је у изради и надам се да ће радови кренути почетком 2019. године. Радићемо и на асфалтирању, имамо пописане све некатегорисане путеве на територији општине и настојаћемо да на сваки начин изађемо у сусрет нашим грађанима – казао је Савић.

Директор ЈП „Пословни центар Вождовац” Милан Тадић је казао да ће нова пијаца бити на корист не само становницима Рипња, већ и мештанима Сопота, Гроцке, Младеновца и Барајева који годинама долазе на ову пијацу. Поред уређења млечне хале, уредиће се и део сточне пијаце, а набавиће се и додатне витрине. Он је најавио да ће бити набављено још тридесетак пијачних тезги и десет расхладних витрина чиме ће капацитет ове пијаце бити потпун.