субота, 21. јул 2018.

Весић са породицом Тимотијевић у новом стану

Заменик градоначелника Београда Горан Весић посетио је данас породицу Тимотијевић, која се из Савског амфитеатра преселила у нове станове после договора са Градом Београдом. Породица Тимотијевић је последња која се иселила са простора Савског амфитеатра, а пре њих 237 породица је на исти начин добило нове домове.

Весић је Ивану Тимотијевићу пожелео леп живот у новом стану и рекао како му је драго зато што је ова последња породица из Савамале прихватила понуду Града Београда и узела нови стан.

– Ситуацију у којој се налазила ова породица неколико година су злоупотребљавали политички профитери и разне невладине организације који су правили политичке каријере на грбачи ових људи. Све породице које су становале у Савамали живеле су у нехуманим условима и објектима који су преуређени за људско становање без канализације и инфраструктуре. Свих 237 породица, укључујући и Тимотијевиће, данас живе у пристојним становима, у условима какви доликују људима – рекао је Весић и додао да оне који су их наговарали да не верују својој држави и да не узму станове треба да срамота.

– Нико од тих људи који су се наводно борили за права породице Тимотијевић није им понудио свој стан као смештај већ су их убеђивали да остану у неусловној кућици и не прихвате понуду града – казао је Весић и истакао да су те невладине организације само злоупотребљавале породицу Тимотијевић и правиле политику на грбачи ових људи. 

Заменик градоначелника Београда нагласио је да Град Београд данас развија простор Савамале, који ће наредних година постати нови градски центар.

– Грађани могу да виде не само нове стамбене зграде, већ и уређену савску обалу, нове булеваре и улице, а до краја године почеће да се уређује Савски трг и Централни парк – рекао је Весић и поручио да политички профитери и опозиција „Александру Вучићу, републичкој и градској власти не могу да опросте јер је овај пројекат успешан”.

– Њихова фрустрација расте са сваким новим квадратним метром станова, улица или парка јер то је доказ њихове неспособности – поручио је Весић.

Иван Тимотијевић, чија се породица последња иселила из Савског амфитеатра, навео је да је тражио станарско право које је и добио. Његова породица то право сада има над новим стамбеним јединицама на Врачару, које су обезбеђене након договора са Градом Београдом. 

– Веома сам захвалан на томе што је нађено решење за моју породицу. Добили смо станарско право над два стана, укупне површине 105 квадрата. Локација је веома добра – рекао је Тимотијевић, изражавајући велико задовољство што је близу позориште и генерално, због тога што су превазиђени сви проблеми, који су дуго трајали.