понедељак, 6. август 2018.

Креативне летње радионице за младе

Културни програми за омладину Београда настављају се и овог месеца, а акценат се ставља на креативност, али и могућност да се на интересантан начин искористе летњи дани у спрској прeстоници, изјавио је за Беоинфо члан Градског већа Фадиљ Еминовић.

– Културни центар Београда у Ликовној галерији организује у суботу, 11. августа, за младе од 15 до 22 године „Артеду” радионицу поводом изложбе Игора Бошњака. Дечји културни центар Београда за младе од 14 до 20 година нуди 17. августа радионицу стрипа и карикатуре за 15 учесника, 23. и 24. августа уметност калиграфије за 20 полазника, 27. и 29. августа израду керамичких посуда на грнчарском точку и осликавање земљаним бојама за 10 учесника, а 9, 16. и 23. августа у радионици илустрације, концепт арта и стрипа моћи ће да ужива 25 заинтересованих – објаснио је Еминовић.

Према његовим речима, Музеј афричке уметности организује програм за средњошколски узраст „Симболи у афричкој уметности – креативне радионице и изложба радова” од 27. до 31. августа. Установа културе „Вук Стефановић Караџић” током овог месеца сваког петка, суботе и недеље организује за младе уметничке радионице, плес, музичке радионице, концерте, изложбе, мађионичаре и маскенбал, а 31. је затварање.

– Имајући у виду да је за неке радионице ограничен број места, заинтересовани прво морају да се јаве установи која то организује и да се пријаве – нагласио је Фадиљ Еминовић.