среда, 8. август 2018.

Весић: Реконструкција саобраћајнице која повезује Сурчин и Аеродром „Никола Тесла”

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је завршне радове на реконструкцији пута који повезује Сурчин са Аеродромом „Никола Тесла” и том приликом поручио да овај пројекат показује да је развој приградских општина једнако приоритетан колико и развој центра града.

Догађају је присуствовао помоћник градоначелника Александар Марковић, члан Градског већа Гаврило Ковачевић, као и секретар за саобраћај Душан Рафаиловић. 

Весић је истакао да је урађена саобраћајница која повезује Сурчин и део aеродрома код ЈАТ технике, дужине 4,3 километра. 

– Последњи пут ова улица је рађена 1979. године и од тада до сада ништа није урађено. У ову реконструкцију уложено је 137 милиона динара, радове финансира ЈП „Путеви Србије”, а све ово представља само део радова који се тренутно изводе на територији општине Сурчин. Завршава се посао око канализације, почињу радови на Дому културе у Бољевцима, док се на многим локацијама на општини Сурчин уређују тротоари – рекао је Весић. 

Према његовим речима, грађани виде да се ради на решавању проблема који су деценијама били запостављени.

– Сигурно је да ће становници Сурчина и људи који долазе на Аеродром „Никола Тесла” често користити ову улицу која представља алтернативу прилазној саобраћајници из правца ауто-пута. Урађени су ископи и надоградња због повећања носивости пута, као и два нова слоја асфалта – додао је Весић. 

Председник општине Сурчин Стеван Шуша рекао је да је у претходном периоду на територији општине Сурчин асфалтирано преко 50 километара оваквих путева. 

– Више од 20 километара тротоара је урађено, а један од најважнијих задатака који нас очекује јесте реконструкција Виноградске улице. Не би требало заборавити ни пут од Бољеваца до Обреновачког моста, а за све то ће нам, наравно, од велике важности бити помоћ Града Београда – рекао је Шуша.