петак, 10. август 2018.

Kонкурс за доделу помоћи интерно расељеним лицима која бораве у неформалним колективним центрима

Секретаријат за социјалну заштиту објавио је 6. августа јавни позив интерно расељеним лицима која бораве у неформалним колективним центрима на територији града Београда да се што пре, а најкасније до 26. августa пријаве на конкурс за доделу помоћи најугроженијима.

Позив се односи на интерно расељена лица која бораве у неформалним колективним центрима на територији града Београда. Предмет јавног позива је помоћ интерно расељеним лицима док су у расељеништву и која бораве на територији града Београда, укључујући чланове њиховог породичног домаћинства, при куповини најмање две сеоске куће са окућницом и додатне помоћи намењене за грађевински материјал за поправку или адаптацију сеоске куће са окућницом, у циљу стварања или побољшања услова становања.

Да би корисник стекао могућност да испуни све формално-правне услове, односно да прође на овом јавном позиву, не може да има решено стамбено питање у Републици Србији, нити да је обновио или продао имовину на територији претходног пребивалишта.

Град је за ову намену одобрио средства у износу од 1.400.000 динара по породичном домаћинству корисника. 

Сви који су заинтересовани за конкурс, образац пријаве, образац изјаве, као и списак потребне документације могу преузети у приземљу зграде Градске управе Града Београда, у Улици 27. марта 43-45, у канцеларији број 10, или код повереника градских општина Града Београда. Додатне информације у вези јавног позива могу се добити путем телефона 011/330-9750, 011/33-44-625 и 011/330-9303.

У циљу унапређења положаја и квалитета живота грађана Београда, Секретаријат за социјалну заштиту ће и даље наставити да расписивањем јавних конкурса збрињава најугроженије грађане.