субота, 11. август 2018.

Хуманитарни турнир за најугроженију децу Београда

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић присуствовао је турниру у малом фудбалу „Хуманијада” који се поводом Међународног дана младих, у организацији Канцеларије за младе Града Београда, одржава данас и сутра на Ади Циганлији. 

Петронијевић је истакао да је у оквиру акције прикупљено више од 200.000 динара и милион динара у роби, који ће бити донирани деци без родитељског старања и другој угроженој деци у нашој престоници. 

Он је захвалио Градској управи Града Београда, студентским организацијама и друштвено одговорним компанијама које су подржале ову хуманитарну акцију. Такође је најавио могућност да се ова акција настави током године и позвао друге компаније да се придруже прикупљању средстава за оне којима је најпотребнија. 

Поводом Међународног дана младих, Петронијевић је истакао да Град Београд ствара услове да млади остану у Србији и живе од свог рада, од Научно-технолошког парка до субвенција у пољопривреди. Такође је подсетио да Град Београд преко Канцеларије за младе и Секретаријата привреду организује велики број едукативних курсева – од рачунара и страних језика до радионице „Знањем до циља”. 

Заменик директора Канцеларије за младе Немања Марковић истакао је да су прикупљена средства намењена за четири установе за децу у Београду.

Донација вредна око 1.200.000 динара биће, према његовим речима, подељена Прихватилишту и прихватном центру Београд, Центру у Звечанској, Нурдор-у и Дечјој клициници у Тиршовој. 

На турниру учествују екипе Града Београда, Савеза студената Београда, Управе полиције и екипа Младих Србије, навео је Марковић.