недеља, 12. август 2018.

Град Београд је добар партнер младима

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић присуствовао је скупштини кровне организације младих Србије, која се поводом Међународног дана младих одржала данас у Скупштини Града Београда.

Догађају је присуствовала помоћница министра за спорт и омладину Снежана Клашња и заменик директора Канцеларије за младе Града Београда Немања Марковић.

Петронијевић је члановима скупштине захвалио што се боре за права младих и што мењају ствари набоље. Он је додао да је младим људима данас у Србији потребно да поседују знања и вештине који ће им омогућити добро запослење.

– Да бисте могли да мењате стање у друштву, морате да поседујете знање и вештине и то да пренесете на друге. Добар пример је Научно-технолошки парк који је некада био зграда духова, а данас је фабрика идеја у којме је само у 2017. години остварен приход од 16,4 милиона евра – указао је Петронијевић.

Он је подсетио да је неке квалитне старт-ап пројекте подржао Град Београд, а они се данас примењују широм света. Такође је истакао да наш млади глумац Милош Биковић помаже Граду Београду у туристичкој промоцији на руском говорном подручју, подсетивши да се некада наша престоница у броју ноћења такмичила са Загребом, а да је данас циљ да се достигне Будимпешта.  

Такође је подсетио да Град Београд добро сарађује са нашим студентима у иностранству кроз организацију ОССИ, истакавши да су четири фирме у Научно-технолошком парку основали управо ти студент који су се вратили у Србију. Он је закључио да ће Град Београд и убудуће дати све од себе да буде добар партнер младима.