недеља, 12. август 2018.

Међународни дан младих обележен у Канцеларији за младе

Поводом Међународног дана младих, заменик директора Канцеларије за младе Града Београда Немања Марковић захвалио је учесницима Недеље младих, као и друштвено одговорним компанијама на прикупљеним средствима за најугроженију децу.
 
Он је на завршној церемонији у „Инкубатор гнезду” у Палати Београд истакао да је током протекле седмице одржано низ дешавања у организацији Канцеларије за младе.
 
– Организовали смо обуку за писање међународних пројеката, такође дан отворених врата са Националном службом за запошљавање, као и јавну расправу о локалном акционом плану за младе у Београду. Одржан је семинар о винском туризму, Сајам удружења за младе и хуматирани турнир „Хуманијада” у малом фудбалу, у оквиру кога су прикупљена значајна средства за најугроженију децу престонице – навео је Марковић. 

Он је младима поручио да бити млад значи покушавати и погрешити, али не одустајати и не повлачити се.
 
– Младост значи бити храбар, насмејан и срећан. Ваша младост, креативност и ваше знање су највреднији ресурс и она снага која може да мења ствари набоље. Сви се налазимо на истом путу и ми смо ту да вас саслушамо и подржимо – истакао је Марковић.