четвртак, 16. август 2018.

Контрола нелегалне продаје уџбеника

Контрола сузбијања нелегалне продаје половних књига и уџбеника спроведена је у Косовској улици, а овакве акције биће организоване и у наредном периоду, најављено је из Секретаријата за инспекцијске послове.

Акција је организована у сарадњи Комуналне инспекције, Секретеријата за инспекцијске послове и Комуналне инспекције ГО Стари град, Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, Секретаријата за послове комуналне полиције и припадника Полицијске станице Стари град. 

Према речима секретарке за инспекцијске послове Соње Подунавац, инспектори су донели решења о одузимању робе лицима која су затекли у продаји, наложено им је да се региструју, истовремено им је забрањено обављање делатности. Током акције одузето је око 2.000 половних уџбеника и књига, а против лица затечених у прекршају биће поднети захтеви за покретање прекршајних поступака. 

– Комунална инспекција редовно врши контролу нелегалне продаје на свим критичним тачкама у граду и редовно се организују  заједничке акције у којима учествују и комуналне инспекције општина – истакла је Соња Подунавац.

Она је подсетила да су 11. августа комунални инспектори Одељења за инспекцијски надзор над трговином, у оквиру акције „Пролећно уређење града Београда 2018”, на платоу испред Цветкове пијаце извршили инспекцијски надзор заједно са комуналним инспекторима Општине Звездара, уз асистенцију Секретаријата за послове комуналне полиције, ЈКП „Градска чистоћа” и припадника Полицијске станице Звездара. 

– Том приликом, комунални инспектори одузели су већу количину половне робе која је била изложена продаји. У оквиру исте акције, 12. августа у улицама Шајкашкој, Пазовачки пут и Гетеовој у Земуну такође су одузете веће количине половне робе, а локација на којој је вршена нелегална продаја је очишћена – рекла је секретарка за инспекцијске послове, додавши да ће овакве акције у наредном периоду бити поновљене.