понедељак, 20. август 2018.

Почела реконструкција Улице Страхињића бана

Главни урбаниста Милутин Фолић обишао је данас Улицу Страхињића бана, где су управо почели радови на реконструкцији. Како је том приликом истакао, ова улица сређује се у склопу амбијенталне целине Скадарлија, која је једна од најзначајнијих културно-историјских и туристичких делова Београда. 

– Због тога је Град Београд последњих годину и по дана почео сређивање околних улица, практично приступа Скадарлији. Већ је урађена Зетска улица, а од данас преуређује се и део Страхињића бана, од Француске до Душанове. Потпуно ће се заменити водоводне инсталације, биће поправљен део канализационе мреже, уз интервенције и на топловоду, а након тога урадиће се и слој асфалта и на крају поплочавање каменом – рекао је Фолић.

Радови би требало да трају два до три месеца. Овом реконструкцијом, Скадарлија практично „излази” до Душанове, све ће бити у нивоу пешака без аутомобилског саобраћаја, осим приступа гаражама, додао је Фолић. 

Он је најавио и радове у улицама Емилијана Јосимовића и Симиној, као и наставак радова у самој Скадарској. Након свега тога, навео је Фолић, ова културно-историјска целина биће заокружена, чиме ће добити и свој финални, нов изглед.  

Догађају је присуствовао и директор „Београд-пута” Иван Тејић.