уторак, 21. август 2018.

Основци из Хрватске обишли Земун

Основци из хрватских места и градова Ријеке, Осијека, Вуковара, Огулина, Окучана, Вишкова, Врбовског, Борова, Коренице, Бенковца и српског села Кашић у залеђу Задра, у оквиру Регионалне летње школе српског језика, историје и културе „Свети Сава”, обишли су знаменитости Земуна, саопштено је из ове градске општине. 

Малишани су обишли Земунски кеј, Миленијумски споменик на Гардошу и Велико ратно острво. Приликом посете Kули на Гардошу имали су прилике да погледају изложбу „Под Земун” и сазнају нешто више о земунским лагумима, а на популарној плажи Лидо са радошћу су узели учешће у забавно-спортском програму.

Председник општине Дејан Матић том приликом изјавио је да је ова летња школа прилика да деца упознају свој идентитет, своје корене, богату историју овог поднебља и да на тај начин темеље своју будућност. Он је пожелео да им утисци које понесу из отаџбине остану у дугом и лепом сећању, и да наставе да одржавају везу са пријатељима које су овде стекли.

Током пет дана боравка, поред едукативних радионица где се упознају са матерњим језиком, биће у прилици да упознају културно-историјске споменике Београда, уживају у рекреацији и дружењу са вршњацима.