уторак, 21. август 2018.

Повећан број паркинг места у оквиру акције „Беби паркинг место”

ЈКП „Паркинг сервис” Београд проширило је акцију „Беби паркинг место” и испред сваког од три београдска породилишта обухваћена овом акцијом обележило по шест „беби” паркинг места. Циљ акције је да у виду донације једном годишњe ово предузеће уручује неопходну опрему породилиштима, која су локацијски смештена унутар зонираног подручја паркирања, саопштено је из овог предузећа.  

Испред породилишта ГАК „Народни фронт”, Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије и Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ „Звездара” 2017. године обележена су по три „беби” паркинг места. 

Ова акција је сада проширена, постављена је нова саобраћајна сигнализација и уместо три, испред сваког од породилишта обележено је по шест „беби” паркинг места.

За обележена паркинг места важи режим паркирања зоне у којој се конкретно паркинг место налази. Од сада, сваке године породилишта ће добијати донацију у вредности укупног износa прихода прикупљеног од наплате паркирања са осамнаест паркинг места у периоду од годину дана. 

– На овим паркинг местима прикупља се приход од паркирања у периоду од годину дана и први циклус акције окончали смо уручењем набављене медицинске опреме у јуну ове године. Том приликом, породилиштима смо уручили мобилну ЛЕД оперативно-прегледну лампу, сонду за ултразвучни апарат, гинеколошки сто и кревет за полуинтензивну негу. Акција је традиционална и наставља се из године у годину, са циљем да се сваке године уручује опрема која је неопходна породилиштима – рекао је директор „Паркинг сервиса” Андрија Чупковић, који је апеловао на возаче да паркирају баш на овим посебно обележеним паркинг местима.

„Паркинг сервис” своју друштвену одговорност већ годинама показује учешћем у акцијама којима се помаже београдским ђацима првацима, њиховим основним школама, а од прошле године и породилиштима. Кроз акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе”, „Ђачко паркинг место” и „Беби паркинг место”, ово предузеће на иновативне начине у први план ставља различите старосне групе деце и брине о њиховој безбедности, школовању, али и о условима у којима долазе на свет нове генерације.