петак, 31. август 2018.

Приорирет да се породице из Новоградске збрину, ускоро једнократна новчана помоћ

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић истакао је да је након забране коришћења стамбених објеката у Новоградској улици у Земуну приоритет да се породице збрину, због чега им је понуђен привремени смештај у Камендину. Он је гостујући у „Београдској хроници” подсетио на јучерашњи састанак у Скупштини града, на којем су анализирани сви могући узроци и даљи кораци у решавању овог проблема. 

– Осим понуђеног привременог смештаја, у понедељак ће добити једнократну новчану помоћ од Центра за социјални рад, у висини од око три просечне плате да покрију настале трошкове. Стручни вештаци су изашли на терен, а када се утврде узроци моћи ће да се крене са пројектом санације – истакао је Младеновић.

Он је указао да је Земун специфичан, те да је слегање тла на неколико локација забележено и раније јер је реч о лесној заравни, са лагумима испод. Процедура се убрзава колико је могуће, али резултати анализе узорака морају да се сачекају.

– Тек након анализа може да се направи комплетан извештај, а онда да се са стручњацима нађе решење за пројекат санације. Град је у функцији својих грађана и помоћи ће колико може – рекао је Младеновић. 

Помоћник градоначелника се осврнуо и на борбу против нелегалне градње, коју је окарактерисао као „рак проблем нашег друштва”. Он је навео да град реагује у свакој примећеној или пријављеној ситуацији, те да су инспектори стално на терену. 

– То се ради организовано, нелегални градитељи нашли су систем да заобиђу прописе, плаћање и добијање грађевинске дозволе. Зато подвлачимо црту –  нагласио је Младеновић, додајући да ће Град добити подршку Владе, премијера и председника. Наредних месеци то би требало да да резултате.