среда, 5. септембар 2018.

„Global Fest Sava Port” у недељу на Савској променади

Градска општина Савски венац и Туристичка организације ове општине организују други међународни фестивал „Global Fest Sava Port” у недељу, 9. септембра на Савској променади. Манифестација је организована у сарадњи са Туристичком организацијом Београда, ЦЕБЕФ-ом, „Belgrade Waterfront” и удружењем „Чаробна лампа”. Циљ манифестације је културна размена, промоција културних вредности и традиционалне баштине различитих земаља и народа.

На овогодишњем фестивалу представиће се велики број земаља са неколико континената, а у богатом културно-уметничком и музичком програму уживаће све генерације. Излагачки штандови и креативне радионице очекују све посетиоце манифестације који ће имати прилику и да испробају традиционалне кулинарске специјалитете земаља учесница, а кроз игру и песму да се упознају са њиховим различитим културним обележјима.

Од 17 часова заказано је свечано отварање и дефиле свих земаља учесница које ће се представити у својим традиционалним народним ношњама. На крају манифестације, од 21 час, посетиоце очекује концерт групе „Легенде”.