четвртак, 6. септембар 2018.

Весић: Радови у Улици кнегиње Зорке завршени рано јутрос

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да су у раним јутарњим часовима завршени радови у Улици кнегиње Зорке чиме је испоштован планирани рок и испуњено обећање да ће реконструкција дела улице бити завршена до краја ове недеље. 

Према његовим речима, ЈКП „Београд-пут” је по налогу ЈП „Путеви Србије” извело  радове у Улици кнегиње Зорке, на делу од Булевара краља Александра до Булевара ослобођења, за коју је израђен пројекат коловозне конструкције, те да вредност радова износи 50 милиона динара.

– Радови су се због затварања саобраћаја изводили фазно. Прва фаза – од Булевара краља Александра до Крунске улице, затим од Крунске до Његошеве улице, од Његошеве до Макензијеве улице, од Макензијеве до Улице Светог Саве и од Улице Светог Саве до Булевара ослобођења – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је подсетио да су радови у првој фази (од Булевара краља Александра до Крунске улице) почели 20. јула, а завршени 5. августа. 

– У првој фази изведени су радови на уклањању старог асфалта и измештање сливника са коловоза. Радници ЈКП „Београдски водовод и канализација” су приликом провере стања канализационе мреже утврдили постојање дефеката на канализационом воду, који се налази на дубини већој од пет метара, и то на неколико места. Ти дефекти су отклоњени, након чега је ЈКП „Београд-пут” извело радове на коловозу, уз асфалтирање и постављање нове хоризонталне сигнализације – прецизирао је Весић.

Према његовим речима, овим радовима нису обухваћене раскрснице улица Кнегиње Зорке са Крунском и Његошевом, с обзиром на то да се очекује да ће се  оне наћи у програму радова ЈП „Путеви Београда” за 2019. годину. Такође, ни раскрсница Кнегиње Зорке и Макензијеве није била третирана будући да је у плану реконструкције Дирекције за грађевинско земљиште  и изградњу.

Весић је захвалио грађанима на стрпљењу и додао да се сада ради квалитетније, те да ће после реконструкције саобраћајнице трајати дуже и неће бити потребно да се након кратког времена опет обнављају, као што се то радило до сада.