понедељак, 10. септембар 2018.

Никодијевић: За грађане је значајна међународна културна сарадња

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић на Сава променади отворио је други међународни фестивал „Global fest Sava port”. Под слоганом „У сусрет свету”, на манифестацији београдској пубилици су се представиле културно-уметничке трупе из десет земаља. 

Никодијевић је истакао да су овакве манифестације прилика да се грађани упознају са културом, културним наслеђем и традицијом других земаља, али и прилика да представимо нашу земљу и наш град у најбољем светлу. 

– Град Београд има преко 30 потписаних споразума о сарадњи са другим градовима, што раније није била пракса. Посебно истичем значај међународне сарадње за добробит грађана, а градске општине попут Савског венца успешно следе наш пример – рекао је Никодијевић. 

У оквиру манифестације на шеталишту Савска променада одржана је изложба сувенира света, а посетиоци су били у прилици да уживају у дегустацији кулинарских специјалитета земаља учесница, док су они најмлађи могли да се забаве уз креативне радионице.

„Global fest Sava port” је организовала Туристичка организација Општине Савски венац у сарадњи са Туристичком организацијом Београда, ЦЕБЕФ-ом, Belgrade Waterfront, Удружењем „Чаробна лампа”и амбасадама земаља учесница. 

Фестивал је затворен концертом групе „Легенде”.